Leta i den här bloggen

onsdag 31 oktober 2012

I have a dream

Jag har länge funderat över, förfasat mig, tagit illa vid mig och känt sorg
över att hemlösa personer far så illa!

Dessa personer är redan "dömda" - som om de vore från en annan värld och inte passar in i vårt normsamhälle, eller ens ges en ärlig chans att göra det!

Jag tycker extremt illa om orden "härbärge" - vi har inte kommit särskilt långt från fattigstugorna eller de så kallade undantagen, så här 100 år senare. Vi har bara ändrat namn och vi tror att personerna är trygga med vår tids socialförvaltningar - ICKE!!!

Jag är medveten om att det finns personer som anser att man "har sig själv att skylla", men jag kan konstatera att minst hälften av dessa personer har andra orsaker än missbruk att förklara sin hemlöshet på!

Min dröm
är att kunna öppna ett boende som inte bara är "för natten", utan där man möter personen utifrån ett objektivt synsätt, hjälper till med ansökningar, överklaganden, förbereder en ny syn och levnadsätt - där allt får vara en process med en trygg utgångspunkt.

Jag är medveten om att många "valt" att stå "utanför" men hemlösa är ingen homogen grupp - de är individer med skiftande erfarenheter, behov, kunskaper och önskningar!

Någon som kan det här med EU-bidrag?

11 kommentarer:

 1. Det är ju ofta så att man skiljer sig och får ekonomiska problem. Men det behöver ju inte betyda att man får skylla sig själv. Eller att man blir varken alkoholist eller knarkare. Visst finns det en hel del folk i den senare kategorin också, men det är inte den enda eller enkla förklaringen.


  Kram/Gilla

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk dröm!
  Jag kan inget om EU-bidrag men jag håller tummarna att din dröm blir verklighet :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. GILLA: Ja, jag skulle framför allt vilja satsa på de som har barn och på grund av hemlösheten har drabbats av separation från barnen

  SvaraRadera
 4. Jobbade lite med sådant ett tag ju..finns många sätt att bli hemlös, vem som helst kan hamna där har jag blivit varse...trodde att om man skötte sig så blev man inte hemlös...tji vad jag bedrog mig. :(

  Många är de exempel jag skulle kunna räkna upp över hur illa det kan gå...urk.
  SvaraRadera
 5. Du har en fantastisk dröm, du fantastiska kvinna!

  Fantastiskt också att det ÄNTLIGEN kom ett inlägg :-)

  SvaraRadera
 6. Du är den som borde få EU-bidrag - för att du alltid finns med under hemlösa, psykiskt utslagna människors hud.
  Det gör ont att se och att veta - att det inte finns tak och värme till alla.
  Se bara hur socialen beter sig med två stackars flickor som rymt från sin familj, (Kalla fakta) för att de bl-a. misshandlades av sin far och släkting.... Inget myndighetsöra lyssnade...skulle de bli ihjälslagna?

  Man begriper inte denna omänsklighet
  i ett samhälle som påstår sig vara medmänskligt - men där hedersmord fortfarande är ett faktum.

  Kram, Kram från Dalarna. Murvelina

  SvaraRadera
 7. EU-bidrag. Bör nog kolla med kommunen hur de ställer sig och söka den vägen. Jag har för mig att det är så det brukar gå till. Det var så länge sen jag sysslade med sådant. Annars googla på nätet. Det brukar vara enklaste vägen. Regler ändras vid varje val nästan. Lycka till...

  SvaraRadera
 8. Välkommen tillbaka! Du är efterlängtad!
  Jag tycker inte att någon människa "förtjänar" att vara hemlös, missbrukare eller inte. Mitt bidrag är att då och då lämna kläder etc till stadens "Hemlösas hus". Dock ger jag aldrig pengar.
  EU bidrag finns det massor, och massor som aldrig "delas ut" pga att ingen vet att de finns att söka. Förr, för c:a 10-15 år sedan, var de särskilt förtjusta i företagsamma kvinnor.Gör en sökning på google!//Moi

  SvaraRadera
 9. Nope, tyvärr kan jag inte det.
  Vilken vacker dröm! Hoppas att den blir verklighet! Fler borde tänka och känna som du!
  Kram du fina mänska! ♥

  (Ps: Förresten, måste man inte på nåt sätt meddela Bloggöverstyrelsen att man börjat blogga igen efter en så pass lång paus...?! Nåväl...kul att du är igång igen. Om än i sparsam skala...) :D

  SvaraRadera
 10. Du tänker lika vackert som M L K en gång gjorde...:D "I have a dream..."
  Allas lika rätt och värde...ÅH! Det är så vackert!

  SvaraRadera
 11. Vilken underbar dröm och jag hoppas verkligen, verkligen att den går i uppfyllelse.

  Kram Linda

  SvaraRadera