Vän: Varför kokar du Basmatiriset i "riktig" buljong ... utan E-grejs och konserveringsmedel?
Jag: Eh?
Vän: Ja, det går väl lika bra med vanligt vatten och salt eller buljongtärning? Varför har du förresten i majs och ett par klickar smör när det är färdigkokt?
Jag: Alltså, tycker du att det smakar illa?
Vän: Näää, det smakar himmelskt
Jag: ... ska jag säga "tack" nu eller?
Vän: Nä, jag vill bara att du är tyst så att jag kan njuta av riset
Jag: ???
... som om det var jag som satte igång diskussionen??? :-D
Vilket ris använder du ... och hur kokar du det?
Ha ha ..... Jag använder inte ris ;-) det är maken som kokar i detta hushållet och han varierar efter vad som ska serveras !
SvaraRaderaGärna Basmati men då bara med salt. Buljong har jag till långkornigt.
SvaraRaderajag använder basmatris med salt,men ska prova att göra som du.. Nattikram!
SvaraRaderaDet är mest mannen som kokar ris...
SvaraRaderaBrown rice, och alltid tillräckligt för ett par portioner "fried rice".
SvaraRaderaYummmy, yummmy! Ruth i Virginia
Jag använder ALLTID min riskokare när jag kokar ris. Basmatiris UTAN salt. Bara "fluffar" till det innan det serveras. Det är ju liksom tillbehören som ska smaka... ;)
SvaraRaderaKram
Godmorgon ! ha en bra dag! kram!
SvaraRaderaVi kör med Bulgur vi här...tror det räknas som ris iallafall...riktigt smaskens.
SvaraRaderaKokas ju med vatten...och med en halv buljongtärning här :)
Jag tycker ris är gott, men frugan är ganska så skeptisk till det, så det blir mest när jag är själv.
De beror på vilken påse jag får med mig hem från affärn :D
SvaraRaderaJag har en riskokare. Anders heter den. :-D
SvaraRaderasäg inte, din vän kanske snor receptet ;)
SvaraRaderajag köper icas och kokar i vatten tills det är ätbart ;D
Haha! Är den vännen fortfarande en vän? ;)
SvaraRadera