Leta i den här bloggen

söndag 24 juni 2012

Viktiga samtal

Vissa samtal är viktigare än andra!

Oavsett om man ligger feberrusig (som jag gör just nu) försöker jag ALLTID svara på samtal från barnen!

(De är ju lite oroade när en mamma är sjuk) - men samtalet från sonen idag visar på hur nära våldet kommit oss!

När ett av barnen ringer och berättar att det var deras före detta skolkompis som nu fallit offer för det våld som blir allt vanligare, känner jag ett privilegium att mina barn har jobb och mår bra!

Var är NI föräldrar - eller snarare, var VAR ni när ungarna behövde er som mest???

Det är så lätt att skylla på barnen - men barnen är en produkt av OSS, det är VI som har format dem!

Glöm inte det!9 kommentarer:

 1. Ja det är så det är!
  Tänk om ALLA kunde tänka så och ta ett ansvar, ett förälraransvar, ett vuxenansvar... då hade mina barn bland en hel massa andra sluppit en massa mycket onödigt elände och Omående!
  Lite Grrrrr blev jag där!!

  Kraaaaaaaam

  SvaraRadera
 2. Usch! Det kommer för nära. Barn formas enormt av sina föräldrar och sin uppväxt även om det så klart kan gå åt pipsvängen även med de bästa förutsättningar på samma sätt som det finns ungar som klarar sig utan att man alls förstår hur de kan det.

  SvaraRadera
 3. Det ska jag aldrig glömma!
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Fruktansvärt och onödigt

  SvaraRadera
 5. Tyvärr kan vi inte låsa in våra barn för att skydda dem mot omvärlden (även om man ibland skulle ha velat). Men ingen förälder kan skylla på "samhället", skolan el dyl - det är vårt ansvar att ta hand om det vi satt till världen. OCH det är vår skyldighet att våga säga ifrån när nåt är fel/gör fel! Basta //Moi

  SvaraRadera
 6. Tyvärr kan vi inte låsa in våra barn för att skydda dem mot omvärlden (även om man ibland skulle ha velat). Men ingen förälder kan skylla på "samhället", skolan el dyl - det är vårt ansvar att ta hand om det vi satt till världen. OCH det är vår skyldighet att våga säga ifrån när nåt är fel/gör fel! Basta //Moi

  SvaraRadera