Leta i den här bloggen

lördag 12 november 2011

... och vädret

ser ut att bli bra!

Ja, har man liksom inget vettigt som kommer ut från munnen,
kan man ju alltid berätta vad som kommit in i den

Igår slängde jag ihop en "hittepågratäng" som blev försvinnande god


Skitenkelt "man-tager-vad-man-haver-recept"
Jag tog sån där grön toppig blomkål (Romanesco), morötter, potatis, röd lök, svamp och köttig korv i bitar.

Kladdade ihop kesella och grädde och duttade i både timjan och dragon och spetsade med  en rejäl klutt chilisås. Tomater och Västerbottenost på toppen som pricken över i:et!

Men förstår ni hur nära jag är att skriva en kokbok eller söka jobb som matskribent ;-D

Gomorron

26 kommentarer:

  1. Du hann i alla fall fota den goda gratängen innan den försvann ;)
    Kram och godmorgon!

    SvaraRadera
  2. Wow, jag har nyss ätit frukost men det vattnas ändå i munnen. Nu fick jag ju världens recept på en lyckad kylskåpsrensning/festmåltid och det tackar jag hjärligt för!//Moi

    SvaraRadera
  3. MOI: Ja, helt perfekt om man vill göra snyggt i kylskåpet ;-D

    SvaraRadera
  4. Åh, det ser gott ut! Jag är hungrig nu! God morgon

    SvaraRadera
  5. Det var värst mad det var middags mat lite här och där nu på förmiddan!

    Ser gott ut!

    Gomorronkram

    SvaraRadera
  6. Låter som ett perfekt recept för mig, som inte ens kan följa recept ;)

    SvaraRadera
  7. Den där såg riktigt smarrig ut:
    Kram

    SvaraRadera
  8. Hittepåkokboken, en bestseller.

    SvaraRadera
  9. lät mumsigt,gratänger är alltid så enkelt å bra:) trevlig lördag!

    SvaraRadera
  10. Oj! Jag som inte fått nån frukost än (kocken pratar i telefon, brukar kunna ta en timme!). Nu är mitt tangentbord alldeles neddräglat! DUMMA dig!
    :-D
    PS: Ser otroligt gott ut, och du är inte alls dum. Det var magen som talade där uppe!
    :-D

    SvaraRadera
  11. Ofta blir hopaplocksmat den bästa :)

    Kram

    SvaraRadera
  12. Låter gott! Jag är imponerad över att du hann fota...=)
    Kram och godmorgon Stattin!

    SvaraRadera
  13. sv: Så jag har "strutat" ur mig inlägg? Med dumstruten på då, eller? ;-)
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  14. AMA: Nu ska vi inte märka ord ;-) Lite svinn av och till på bokstäver får man ta med i beräkningen, haha

    SvaraRadera
  15. MMM... den där köttiga korven lät ju smaskens... men här får man vara glad för den vattniga burkmaten som iofs är väldigt smaskens :-)

    Sv:Tyvärr Gösta, så gick böckerna åt som smör i solsken, men får jag fram fler så kommer det ett ex på posten, annars får du titta in på bloggen och läsa om mina episoder ;-)

    SvaraRadera
  16. Den ser ju jättegod ut :) och du har ju ett första recept till din kommande kokbok :)

    Ha en toppen lördag <3
    Kramar Maria

    SvaraRadera
  17. Det är väl bara att sätta igång, nu! :)

    SvaraRadera
  18. Sånt blir nästan alltid godast men är omöjligt att göra om!

    Kraam

    SvaraRadera
  19. Det är bland det bästa jag vet, såna där hitte-på-gratänger. Ser riktigt gott ut!
    Men vadå "vädret ser ut att bli bra?" Är det det där som är lättmjölksvitt som har visats sig här hela dagen?
    Ha en skön lördag!

    SvaraRadera
  20. Hopkok brukar bli väldigt gott! Förmodligen därför pizza är så uppskattat!

    Kram

    SvaraRadera
  21. Ruth i Virginia12 november 2011 17:01

    Go for it, Stattinskan!
    Jag gillar dina exakta mått, som "klutt", t.ex.
    Vet precis hur mycket det är.

    En sån där rätt som man aldrig gör igen, är vanligtvis himlagod!

    SvaraRadera
  22. Gott gott och ibland gör jag också såna hitta på recept. Särskilt när jag vill rensa kylen och ibland blir det så gott så det önskas igen här hemma men då kommer jag ju aldrig ihåg hur jag gjorde det och gör jag det blir det aldrig lika bra.

    SvaraRadera
  23. Ähum..inte för att jag på något vis förringa dina kulinariska trollerikonster, men med västerbottensost i receptet är det svååårt att misslyckas!! KRAM <3

    SvaraRadera
  24. Jag tycker du ska skriva en man tager vad man haver kokbok. Jag är ofta på den linje. Härligt om man kunde få lite tips. Tänk en lista på smakkombinationer som passar ihop.
    Du slipper jag fundera.
    Lätt som ett plätt
    Kram

    SvaraRadera