Leta i den här bloggen

onsdag 16 november 2011

Nu förstår jag bloggens värde mer än någonsin

Bloggeriet har haft olika faser för mig.
Från att ha varit stark, med ett bra arbete och bloggat om det, blev jag oväntat arbetslös
(orsakerna till det tänker jag inte gå in på)

Även om det har varit "nyttigt" för mig att prova på arbetslösheten för första gången vid min aktningsvärda ålder, måste jag understryka att "systemet" inte på något sätt underlättar för den som av en eller annan anledning är arbetslös och mist sitt jobb!

Man får som arbetslös ständiga "hot" om att "gör du inte så eller si" så blir du utan ersättning och jag har till och med fått höra av en handläggare på A-kassan att man är "livegen" som arbetslös!!!

En annan sak - som jag har god lust att engagera "Uppdrag granskning" i, är att facket går ut med en oetisk reklam om att man har 80% av lönen och kan täcka upp resterande lön med en tilläggsförsäkring som man tecknar hos facket ... hundra procent osant och förbannat mycket snack och liten verkstad!!!

Verkligheten är denna

1. Du får 80% av A-kassans lönetak (i mitt fall 18.700 kr) Jag förlorade redan där 6000 kr.
2. På denna summa dras dessutom 30% i skatt
3. Summa summarum får du ut runt 9000 kronor oavsett vad du har tjänat tidigare
4. Tillägget som ska täcka upp till "100% av lönen" har i mitt fall varit runt 1300 kronor - dock bara i hundra dagar, vilket INTE framkommit när man säljer den här försäkringen till mig!

När jag har återhämtat mig från min arbetslöshet ska jag banne mig strida (ideellt) för de människor som sitter kvar i denna tvångströja ... ja, det ska jag!

Jag är så oerhört tacksam att jag fått ett jobb som intresserar mig och att arbetsgivaren jobbar för jämlikhet och prestigelöshet mellan arbetstagare och ledning.

Jag vill också, av hela mitt hjärta tacka alla er goa, fina bloggvänner som stöttat, haft förståelse för tråkiga inlägg och dessutom har glatt sig åt att jag fått det jobb jag så innerligt ville ha och där ni har gratulerat och hejat på!


10 kommentarer:

 1. Jag förstår din frustration. Det är inte kul att leva som livegen.....
  Skönt att det löst sig för dig.

  SvaraRadera
 2. Jag sitter här med gåshud och ler - så glad är jag för din skull! Så himla roligt Stattinskan! GRATTIS!!! Det kommer att gå så himla bra! Och dessutom ett jobb som du verkligen vill ha, kunde inte bli bättre.

  Nästa tanke är att visst är det konstigt att jag känner så med dig, jag känner ju inte dig. Egentligen. Men vad fan - skål på dig!

  Det är hemskt att vara arbetslös, knäckande och egosänkande. De enda som jag önskar arbetslöshet är vissa politiker.

  SvaraRadera
 3. Ja, måtte jag inte bli arbetslös eller mycket-sjukskriven. hjääälp!

  Heja heja igen! Jag blir så Glad för ditt jobb :-D

  Kraaam och sov gott!

  SvaraRadera
 4. Det är galet att det finns ett inkomsttak, har man haft en viss lön så har man anpassat sitt liv och boende efter detta.
  Superskoj att du fått jobbet!

  SvaraRadera
 5. Helt sjukt det där med inkomsttak. Aldrig roligt att vara arbetslös och jag är så glad för din skull att du fick jobbet.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att A-kassan ska vara gradera beroende på hur länge du har betalt in till den. idag skulle jag (medlem i drygt 30 år) få samma ersättning som en 18 åring. Kan tyckas lite, lite orättvist, eller?//Moi

  SvaraRadera
 7. Och jag är så oerhört glad att det har ordnat sig för dig, bästaste Stattinskan!
  :-)
  Puss OCH kram!

  SvaraRadera
 8. Ruth i Virginia17 november 2011 18:02

  Det är så oerhört roligt, när det lyckas för någon som du, som verkligen gjort all du förmått för att få ett jobb. Ingen gratisresa för dej, den saken är klar. Väl förtjänat!

  Nu hoppas jag du och Gösta får en fin framtid tillsammans :)

  SvaraRadera
 9. Ruth: Det är många gånger kommentarer som du levererar som gör att man trots allt håller näsan ovanför vattenlinjen - TACK! :-)

  SvaraRadera
 10. BRA rutet! Jag fick brev från Dimsyn, eller vad mitt fack nu heter (samma som ditt, tror jag!). Kvicka som tusan är de att efterfråga min inkomst nu när jag inte längre behöver förödmjuka mig och be om a-kassa utan får lön ett tag på ett vikariat. Snacka om att jag ska byta fack så snart det bara går.....

  Kram pårej och lycka till med nya jobbet! När börjar du???

  SvaraRadera