Leta i den här bloggen

fredag 18 november 2011

Dumhet eller galenskap?

Ringde Arbetsförmedlingen och berättade att jag fått arbete.

Sa som det va att anställningen börjar på måndag ...
... men NÄHÄ, se så fick man inte göra!!!

AF: Nej, du måste ringa samma dag du börjar anställningen, annars ringer vi A-kassan och berättar att du redan idag har anmält att du inte är arbetslös och då får du ingen ersättning för idag!
Jag: Jamen, då är jag i Stockholm för introduktion och ... (här avbryter hon mig innan jag hunnit säga "vad är det för jäkla idiotregel, jag är ju arbetslös även idag eftersom anställningen inte börjar förrän på måndag)
AF: Ja, men såna är reglerna och det får du anpassa dig efter!

Det finns ingen tid för mig att sitta, precis som idag, i en halvtimmes lång telefonkö på måndag och det ska bli kul att höra vad de säger när de får mitt telefonsamtal först på tisdag
... av ren tjurighet! 

:-D

24 kommentarer:

 1. Èh??.............
  Ok/Kram & Grattis till jobbet!

  SvaraRadera
 2. Usch, AF är inte roliga har jag hört (Ett tag sedan jag var där), tur !!
  SV: Jo lite, men Pappa ringde idag och undrade om vi vill ha middag på Söndag innan vi åker hem, skall bli spännande, då Benny ÄR bra på att fixa käk, dom får hjälpas åt (Svärson 59 och Svärfar 82) Thihihi

  SvaraRadera
 3. Synd att tjänstemannaansvaret har tagits bort!

  SvaraRadera
 4. Men kan du inte skicka ett mail? Jag måtte haft tur med förmedlare för vi kan maila och de förstår logik. Dessutom måste det väl vara huvudsaken att du inte fyller i att du ska ha ersättning från och med måndag på kassakortet?!? Om AF skulle få det formella beskedet att du började jobba i måndags på tisdagen kan väl inte ha någon betydelse?!?

  SvaraRadera
 5. Men herre gud så korkat. är väl bara att klicka in i datorn att du inte är arbetslös längre fr o m den 21nov liksom.

  SvaraRadera
 6. Alltså ibland undrar jag! Bör man ha papper på man är idiot för att jobba inom vissa yrken tro?!

  SvaraRadera
 7. Helt rätt av dig!! Ring du på tisdag!! Jag blir så trött på alla regler hit och dit... vad är flexibilitet... helt otroligt!!
  Ha en fin fredagseftermiddag!
  HälsaGK!

  SvaraRadera
 8. Blir man trött eller blir man trött?
  Men måste du verkligen ringa redan på tisdag? ;-)

  Kram och GRATTIS igen :-)

  SvaraRadera
 9. Men gu´jag dånar!! Flexibilitet... vad är det??
  heanku

  SvaraRadera
 10. Regler är till för att följas, eller var det brytas?

  SvaraRadera
 11. Men Herre Gud så korkat.
  Apropå korkat...korka...dax att korka upp!! ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Suck. AF är så idiotiska. Man ska väl kunna anmäla att man får ett nytt jobb längre fram än samma dagVad fasiken har de dataprogram för? Jag skulle bli rasande på dem.

  SvaraRadera
 13. Dom är så gulliga!!!!! Saknar min tid med AF!!!!
  VArje besök tog 1,5-3 timmar och jag var TVUNGEN att komma dit (med nått skit papper) Vid de tillfället jobbade jag deltid som personligass. Tog med mig "min" kompis på ett av de där besöken. Tjejen i fråga böjde sig fram över disken och skrattade sitt speciella skratt och VIPS tog det hela 5 min!!!!! Tror "kompisen" skrämde skiten ur som!!!!! HEHE

  SvaraRadera
 14. Det är så tramsigt! Det är samma som att man ska skriva in sig den dagen man blir arbetslös, varför kan man inte få skriva in sig tidigare? Galet!

  SvaraRadera
 15. Jag råkade göra samma misstag en gång för länge sen. Överlycklig ringde jag direkt och anmälde att "nu har jag ett jobb". Det var väl bra tyckte handläggaren då avregistrerar jag dig. "Javisst, men det börjar inte förrän om en vecka". Stopp o belägg så får man inte göra. Står du till arbetsmarknades förfogande hela nästa vecka ELLER?! Det förtog lite, lite av glädje att ha fått ett jobb (men bara lite)//Moi

  SvaraRadera
 16. Vad är det för jäkla knäppa regler..Det är väl bra att man är ute i god tid, och när man börjat jobba så är det ju svårare att hinna ringa...

  Ha en skön helg !
  Kramar

  SvaraRadera
 17. Men va faen!
  Dessa regler, bryt dem! Var en riktig rebell :-)

  Ha en trevlig helg och kram

  SvaraRadera
 18. Kan man bli f*bannad eller....
  Jo, en aning vill jag påstå!!!!!
  Kramen♥

  SvaraRadera
 19. hahaha alltså jag sluta aldrig förundras av vissa människor och företag.. arbetsförmedlingen är just ett sånt :P

  SvaraRadera
 20. Men hur dum i huvudet får man bli?! Det här måste vara straffbart. Så de menar på fullaste allvar att den dagen man börjar sitt nya jobb, när man ska gå runt och bli presenterad, få allt förklarat etc etc etc, då ska man säga: Sorry, nu måste jag gå och ringa till AF, men jag är nog tillbaka om en halvtimme?!

  Shoot me! Eller hellre den rigida, stelbenta aösdlf asödlk fasdlk jasdg blev tvungen att hejda mig lite där.

  SvaraRadera
 21. Vilka puckon, för att tala klarspråk!! Klart man måste kunna anmäla att man börjar jobba si och så, utan att göra det samma dag! GAH!

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 22. -Hej! Jag började jobba igår :) Men jag tar gärna dubbel lön :)))))

  Ärkenötidiotknäppregel!!! Suck!

  Kraaaam så här på fredagskvisten

  SvaraRadera
 23. Något så korkar, så urbota dumt!!Fast föga överraskande...Kramiz

  SvaraRadera
 24. Hej Stattinskan,
  Jag heter Peter och jobbar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om Arbetsförmedlingen.

  Till att börja med vill vi gratulera till ditt nya arbete men också utifrån det du beskrivit passa på att informera er om att det finns inga regler som säger att du måste lämna besked om anställning aktuell tillträdesdag för det arbete ni ämnar påbörja.

  Vi ser hellre att du som arbetssökande istället lämnar ditt besked kring en eventuella anställning så snart som möjligt, alltför att vi tillsammans skall uppnå en så god fortsatt planering som möjligt.

  Vi ber om ursäkt för den felaktiga informationen ni mottagit.

  Välkommen att ringa till oss på 0771-416 416 eller chatta med oss här www.arbetsformedlingen.se/kontakt om ni har andra frågor eller funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Peter, arbetsförmedlare

  SvaraRadera