Leta i den här bloggen

fredag 28 oktober 2011

Jag tänkte göra ett inlägg om

hur lurad dottern blev av Malmö djursjukhus, men orken tryter (på grund av ny tentamen) så det får bli lite kort .. eller lite längre, eller som det blir!

Dotterns Ollekatt hade en hårboll som fastnat någonstans i "systemet".
Han blev snabbt uttorkad då varken vatten eller mat kunde passera i tarmen.
Man söver honom (som om detta var ett bra alternativ som FÖRSTA behandling?) och i samband med det kräks han upp en STOR hårboll, bukoperationen ställs in!
Röntgen ... IGEN
Penicillin
(man uppmärksammade inte först att Ollekatten kräktes under sövningen så han drog ner magsaft i lungorna och han fick lunginflammation)
Extra dygn på djursjukhuset (2000 riksdaler)

Han är under kvällen stabil, men påföljande morgon sviktar han igen och "måste" opereras ... enligt den "danska veterinären"!

Eftersom dottern fick nog av att inte få tydliga besked, varken om tillstånd eller kostnader ringde JAG upp - och inte EN ENDA GÅNG fick jag svar på de frågor jag ställde ... TROTS att jag både var tuff och påläst!!!

 Danskan  ville söva igen för 5500 kronor efter att ha tagit en andra röntgen (som fortfarande inte hade den "optik" som kunde avgöra vad som satt fast)

Dottern ville inte se Olle lida längre och ringer upp och säger "nej tack" till stor bukoperation och ber dem göra slut på hans lidande ... och då säger den förbannade människan att
"ja, det är klart - detta går ju att behandla medicinskt också"!!!!

Nu har dottern fått veta att det var onödigt med avlivning (jamen TACK SNÄLLA för den upplysningen) och jag vet med bestämdhet var jag kommer att vända mig om Göstakatten blir sjuk - och det är Helsingborgs djursjukhus som inte "mjölkar" djurägare och försäkringsbolag utan ser både till djuret och dess ägares väl och ve ...

Förbaskade inhumana, karga och gräsligt ogästvänliga Malmö i ett nötskal ... 
(ja, jag är både trött och urlakad efter veckan som varit ... have mercy) :-D

12 kommentarer:

 1. Helt jävla otrolig hur vissa kan med att utnyttja andra...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad i helsike. Du menar inte att det gått till på detta sätt. Fy sjutton vad arg jag blir. En extra kram till er i kväll

  SvaraRadera
 3. Låter ganska lika som Blå Stjärnan i Borås där de tar 300 spänn för att bara visa sig. Jäkla pack det finns.

  SvaraRadera
 4. Ohh, så tragiskt! Vår mellankatt hade samma problem, en hårboll som fastnat i tarmen. Den första veterinären diagnostiserade det som magproblem och skickade hem oss för att komma tillbaka om ett dygn om det inte blev bättre. Jag åkte då till vårt djursjukhus där han lades in för observation och fyra timmar senare akutopererades han. Om jag istället avvaktat hade han troligtvis dött hemma med svåra smärtor. Nu hade vi tur med en bra veterinär och han är frisk och kry. Ni måste kunna stämma dem? Kan inte veterinärer prickas?

  SvaraRadera
 5. Ett liknande omdöme (har) hade Lundabygdens djursjukhus också...

  Fy fan för behandlingen ni alla fick! Det borde kunna göras nåt-som dåligt plåster på såren.
  Men, men vem kan få rätt emot "expertisen" så här i efterhand? Svårt :(

  Kraaaaaaaaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 6. Jag kan faktiskt också rekommendera Helsingborgs djursjukhus. Så mycken hjälp, som Barnbarnet fick när hennes älskade Berner Sennen, Noack fick en tumör i lungan och det blev tvunget att låta honom komma till sällare jaktmarker. Sån hjälp får man inte överallt.

  Kram/Gilla

  SvaraRadera
 7. NEJ vad sjukt!!! Inte nog med att det är en stor sorg med sjuka djur så ska man bli utsatt på det viset!

  Här är det med tenta, en som ska in på söndag och en på fredag, och denna kvinna är på tjänsteresa i två dagar! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 8. Vilken dålig stil av dem!

  Läste nedan att du varit riktig flitig med tentan din, unna dig lite helg nu innan du ger dig på nästa.

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 9. Nä men fy fan vad dåligt, skäms! Stäm skiter ur dom!

  SvaraRadera
 10. Usch så tragiskt, så här får det ju bara inte gå till! Själv hatar jag att gå till veterinären, men dit jag går så verkar de trots allt vara vettiga.Ibland får jag dock känslan att att man inte vet så mycket än om oss djur, att det chansas en del... Det största problemet är väl att många av oss katter inte pratar ert språk så det är svårt att förklara vad som är fel. Lider med er!

  SvaraRadera
 11. Men fy... Tårarna kommer här.

  Stäm dom!!!

  Kram

  SvaraRadera
 12. Så hemskt jobbigt ni måste ha det med detta. Usch!

  SvaraRadera