... passar även GI:are och LCHF:are ...
Laxtartar i glas (4 portioner)
Härlig sälta som inleder middagen. Du kan göra klart allt utom avokadon som tärnas och vänds i precis innan servering. Bjud gärna, ljust öl, knäckebröd och lagrad ost till. Kanske en nubbe också?
Ingredienser:
200 g kallrökt lax i bit
2 salladslökar
1 tomat
1 avokado
1 lime
½ kruka koriander
flingsalt och nymald svartpeppar
Till servering:
Gott knäckebröd
Lagrad ost
Gör så här: Skär laxen i små kuber. Se till att inga ben kommer med. Lägg det i en stor skål. Strimla salladslökarna tvärsöver, dela, kärna ur och tärna tomatköttet. Blanda det med laxen. Så här långt kan du förbereda. Sätt över plastfolie och ställ in i kylen.
Vid servering:
Dela avokadon och ta ut kärnan. Tärna köttet smått och blanda i laxen. Pressa över halva limen. Hacka koriander och blanda i tillsammans med en liten nypa flingsalt och nymald svartpeppar. Skär fyra klyftor av resten av limen. Skeda upp i glas, garnera med limeklyfta och servera med liten sked eller gaffel.
Bilden lånad av Allt om mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar