Leta i den här bloggen

fredag 2 oktober 2009

En het hälsobooster

CHILI

Det finns flera chilisläktingar, som varierar i styrka från mycket mild till extremt stark.

Svagast är paprikan, sedan följer med stigande styrka grön chili, jalapeno, pirpiri och habanera.

Ämnet capsaicin som ger den starka smaken har många bra effekter:

*effektiv vid viktminskning
*ökar kroppens ämnesomsättning och därmed förbränningen
*sänker blodtrycket genom att utvidga blodkärlen
*är inflammationsdämpande och smärtlindrande
*har använts i viss cancerbehandling
*skyddar mot förkylning och infektioner på grund av sitt tikliga c-vitamininnehåll.

Jamies salsa:

Passar till kött och fisk

Hacka 1-2 chilifrukter
2-3 mogna tomater
2 salladslökar
½ skalad gurka
1 avokado

Blanda samman med juice från en lime, lite olivolja och strö över hackad koriander. (Källa World´s Healthiest food)

Så ja, nu har jag gjort en liten ”matblogg”… eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar