Själv gör jag blomkålsmos så här:
BLOMKÅLSMOS A LA STATTINSKAN
1 stort blomkålshuvud
1 stor bukett broccoli
1/2 påse babyspenat
1 ägg
1 buljongtärning (gärna den utan E-nummer)
Smör
Grädde
Herbamare och vitpeppar efter smak (kanske lite muskot också?)
Ett par klickar av Lohmans kalla beasås
1. Dela broccoli och blomkål i mindre bitar och koka tillsammans med buljongen tills den är mjuk - häll av vattnet.
2. Lägg i lite smör och en skvätt grädde + babyspenaten.
3. Vispa, helst med elvisp - och få det riktigt poröst.
4. Tillsätt ägget och vispa lite till, tillsätt därefter den kalla beasåsen och rör om.
5. Krydda med mitt föreslagna eller hitta din egen variant.
Smaklig spis
(passar skitbra till stekt sidfläsk ... lovar)
Mmmmm!
SvaraRaderaBatman gjorde en helt silkeslen blomkålspuré nyligen. Då kokte han blomkålen i vispgrädde, mjölk och smör. Lyft ut kålen när den är kålen, tillsätt lite lite kokvätska och mixa. Åhhhh. :)
... och nu blev jag hungrig igen :-D Lät lyxigt!
RaderaAhhh, en herbamare nörd till ;) och som gillar blomkålspure dessutom!! Får testa din variant någon gång.
SvaraRadera