Leta i den här bloggen

söndag 15 februari 2009

Kan piloterna lika mycket som mig?

Varför kan inte dessa piloter ha lika skarpa sinnen som jag har?

Hör de inte att motorerna har ett biljud som inte ska finnas där, jag hör det ju klart och tydligt? Har de struntat i flygmekanikerns information om rostiga bultar på vingen, som jag så klart och tydligt ser från min plats

Har han kollat så att planet sprutats ordentligt.... det är ju minusgrader och hur var det med tankningen, vi ska ju flyga i tretton timmar! Vingarna skall röra sig, jag vet, .... men absolut inte så mycket som den vingen jag sitter bredvid!

Nu svänger han och jag tycker nog att planet lutar lite väl mycket, borde han inte rätta upp det nu?.... vi ska väl inte åt det hållet för fasiken! Han är nog distraherad av den förbannade maten som flygvärdinnan precis gick in med.... Håll i "ratten" karl!

Så kom det väntade ovädret. Tror han verkligen att jag går på dravlet om att det inte är någon fara? Varför sitter då flygvärdinnorna kritvita i ansiktet och med spända käkar. Jag har fått höra att det inte är någon fara så länge flygvärdinnorna är lugna och ler mot oss passagerare... och det gör dom INTE nu!

Jaha, där slocknar lamporna i planet också och kallt blir det... Tittar mig omkring, kanske finns det någon "hemmaelektriker" eller flymekaniker ombord som kan komma till undsättning... Annars får jag ta tag i det själv, men jag vågar ju inte ens spänna av mig säkerhetsbälet för att besöka toaletten trots att blåsan är full... för där inne kan man bli inlåst, ja kanske t o m bli "utsugen" och det är svårt att agera "andrepilot" instängd i detta trånga utrymme.

Så kommer bomb- och kapningshotet som på beställning. Vad var det jag sa innan vi klev på planet? Ni skulle lyssnat på min intuition. Ned på närmsta flygplats, ned på ett hjul och vingen  i asfalten, gnistorna yr!

Upp igen och  iväg..... Den här gången får han flyga planet själv, jag är nog ingen vidare andrepilot. Intar beredskapsläge, huvudet mellan mina ben, barnen stryker mig på ryggen, håller min hand... "Det kommer att gå bra mamma".... TYST, prata inte med mig!!! Hur kan ni vara så lugna när vi förmodligen kommer att dö?....

Flyrädd?... njae, det är bara det att jag är lite mer noggrann och uppmärksam än vad piloten är och då har man väl rätt att vara "lite" kritisk?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar